Problemen op het werk? Kies voor arbeidsmediation

Werk is een belangrijk onderdeel in ons leven. De impact van werk is vaak groot op uw persoonlijke gemoed, wanneer zaken goed functioneren maar vooral ook wanneer dit niet het geval is.
Soms raakt een arbeidsrelatie verstoord of ontstaat een arbeidsconflict met grote gevolgen voor de werknemer of de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, ontslag of reputatieschade. Samen naar een oplossing zoeken is dan misschien niet het eerste waar je direct aan denkt. Echter, door tijdig een arbeidsmediator in te schakelen kun je voorkomen dat het begin van een verstoorde relatie verder escaleert en mogelijk resulteert in een gerechtelijke procedure.
Conflicten waar wij als arbeidsmediator bij bemiddelen zijn:

Samen werken wij aan een oplossing

Door mediation zorgen we ervoor dat werkgever en werknemer(s) het gesprek opnieuw met elkaar aangaan. Het voornaamste doel is om gezamenlijk te gaan werken aan een constructieve en duurzame oplossing voor het probleem. Een door allen gedragen oplossing voor het ontstane conflict is een wens die aan de basis staat voor een succesvol traject van arbeidsmediation. Welke oplossing er bij arbeidsconflicten uit komt is per situatie verschillend. Als een arbeidsrelatie kan worden voortgezet dan worden er afspraken gemaakt over de basis waarop en wat de partijen hiervoor nodig hebben. Als blijkt dat een arbeidsrelatie beter niet voortgezet kan worden (exit-mediation) dan wordt er gewerkt aan ontslag met wederzijds goedvinden. Het resultaat is een overeenkomst met alle (financiële) afspraken.
 

Groningen, Leeuwarden , Drachten, Heerenveen, Assen, Emmen, Hoogeveen, Steenwijk, Meppel, Zwolle, Apeldoorn, Lelystad, Emmeloord, Amersfoort